The Cosmo Project

The Cosmo Project er utviklet av Bernt Isak Wærstad, Kristoffer Ellersgaard Koch og Alex Hans Dance. Idéen er en effektboks som kan gjøre alt du trenger (og ikke mer), og som er programmerbar. Den inneholder en Raspberry Pi computer (på størrelse med et kredittkort) som kjører lydbehandlingsprogrammet Csound. Et ekstra kretskort gir mulighet for å kontrollere den med åtte brytere og åtte potmetere, og den kan kontrollere åtte LED-lamper. Alle disse er selvsagt fullt ut programmerbare i Csound. I tilleg har den fire USB-innganger, slik at man kan kople til eksterne MIDI-kontrollere. Boksen har stereo inn- og utganger, slik at effektene kan ta input fra valgfri inngang og sendes til valgfri utgang. Jeg har satt den opp med:
  1. Delay, med kontroll over delay time, feedback, og naturlig tape decay.
  2. Random Delay, som skifter delay time tilfeldig med ujevne mellomrom. Kontroll over feedback og hvor store variasjoner som skal tillates.
  3. Lowpass filter med resonans, med kontroll over frekvens og resonans. En LFO kan gi filtersweeps med variabel hastighet og intensitet.
  4. Tre Loopere, med uavhengig kontroll av avspillingshastighet forlengs og baklengs. Hver av looperne har også sitt eget lowpassfilter som nevnt over, med uavhengig kontroll over alle parametre, også LFO. Looperne er med hensikt ikke synkronisert, slik at man kan ha loops av ulik lengde gående samtidig.
To fotoceller kontrollerer noen av parametrene, og muliggjør handsoffkontroll f.eks. ved hjelp av en hodelykt
En Novation Launch Control XL MIDI-kontroller er tilkoplet via USB. Åtte fotbrytere dupliserer noen av onboardkontrollene, og muliggjør handsoffkontroll.


Stativ:Pedalbrett:Sidebord:


Monitoring:


Instrument:Teknisk rider:

Jeg trenger: Hvis stedet har videoprojektor og en egnet projeksjonsflate vil Sissel trenge: Vi kan evt ta med egen videoprojektor etter nærmere avtale
Siden er under arbeid. Sist oppdatert 19/11-2023
Eirik Lies hjemmeside:
Eirik Lie

Eirik Lies bandside:
Bandoversikt

eiriklie@online.no