Milorg Blues Band

Venstre til høyre:

Fra bandets presseskriv i 1981:

Milorg Blues Band ble startet på nyåret 1980 av en gjeng som foruten å ha vært aktive i forskjellige musikkmiljøer i Molde, Lillestrøm og Trondhjem i mange år, ville komme sammen for å spille den musikken som lå deres hjerter nærmest: blues.

Store bluesnavn som Robert Johnson, Elmore James, John Lee Hooker og McKinley Morganfield er alle vel representerte i Milorg Blues Bands repertoar, sammen med yngre bluesutøvere som Paul Butterfield, John Mayall og Peps Persson.

Alt dette stoffet presenteres i Milorg Blues Bands egne arrangementer, og en ikke uvesentlig del av tekstene er omarbeidet til norsk og fremføres i umiskjennelig trøndersk språkdrakt. Bandet spiller også endel egenprodusert musikk.

Storbybluesen, blues av den harde og rå sorten, er Milorg Blues Bands varemerke, men bandet preges også av at det består av "gamle" og erfarne rockemusikere. Milorg Blues Band trår gjerne til med saftig rock dersom publikum skulle ønske det.

Som diverse avisers konsertomtaler viser, er Milorg Blues Band blitt godt mottatt ved konserter bl.a. i Molde, Steinkjer og Trondhjem.

Milorg Blues Band består av:
Jo Tore Bæverfjord
(sang, munnspill)
Kjent fra flere bluesband i Molde, bl.a. Amanda Guff Band og Siemens Blues Band.
Gisle Johnson
(piano)
Mangeårig profesjonell musiker. Nå musikklærer i Trondhjem.
Eirik Lie
(gitar)
Aktiv i Trondhjems musikkmiljø i mange år. Har bl.a. spilt i Bodega Band, Naboens Rockeband og ElVerket. Flere plateinnspillinger.
Bjørn Røstad
(altsax)
Lillestrømgutt. Aktiv i byens jazzklubbmiljø. Tidligere med i Terje Tyslands Oh-La-La-Lag og Lillestrøm Storband. Nå fast medlem av Åge Aleksandersens Sambandet. Flere plateinnspillinger.
Knut Stensholm
(trommer)
Tor Evensen
(bassgitar)
Begge meget erfarne rockemusikere. Mangeårige medlemmer av Åge Aleksandersens Sambandet, hvor de etter manges mening utgjør landets tetteste komp. Flere plateinnspillinger.


Kort historikk:

Milorg Blues Band var basert i Tronheim og var aktive i 1980 og 1981. Bandet spilte på klubber og konserter i bl.a. Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Molde, Steinkjer, Notodden, Tønsberg og Risør.

I 1981 laget bandet filmmusikken til "Krypskyttere", som Hans Otto Nicolaysen hadde regien på. Jo Tore Bæverfjord hadde også en rolle i filmen.

Milorg Blues Band spilte også i NRK-TVs dengang viktigste musikkprogram Zikk-Zakk, og spilte livekonsert i NRK-radios Åpent Hus, i regi av Geir Hovig.

Siden tre av medlemmene i bandet også spilte med Åge Aleksandersen, som på den tiden var Norges mest turnerende artist, ble det etter hvert vanskelig å holde bandet samlet. Jo Tore Bæverfjord tok derfor med seg Eirik Lie og dannet Bæverfjords Bataljon, som kjempet videre der Milorg Blues Band måtte gi tapt.


Siden er under arbeid. Mer stoff kommer...

Site under construction. More info to come...


Websiden er laget av

Eirik Lie
eiriklie@online.no