Logo
Oversikt
Festivaler og turneer
Produksjoner
English version available


OVERSIKT:

Petrusjka Teater er et av Norges eldste, frie profesjonelle teatre i kontinuerlig drift, og Trondheims første. Det ble grunnlagt i 1978 med Tatjana Zaitzow som kunstnerisk leder. Flere av medlemmene som har vært tilknyttet teatret opp gjennom årene og fått sin dukketeaterutdannelse her, har senere startet egne grupper. Tatjana Zaitzow, utdannet arkitekt og med erfaring som danser, fungerer som dukkemaker, scenograf, dukkespiller, skuespiller og manusforfatter.

EIRIK LIE var i årene 1985-1994 med som komponist, musiker, lysdesigner, regnskapsfører, sjåfør og teknisk ansvarlig. Han har også utgitt en CD-plate, "12 Bilder", med mye av musikken han har skrevet for Petrusjka Teater.

Teatret har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser for sine forestillinger og for sitt arbeid for å fremme forståelsen for dukketeater som kunstnerisk uttrykksform.

Petrusjka Teaters målsetting er å spre kjennskap til, og nysgjerrighet for figurteater som kunstnerisk uttrykksform. Vi benytter dukker, objekter og bevegelig scenografi for å fortelle en historie på scenen. Skuespillerne/dukkespillerne manipulerer og gir disse elementene liv, sjel og beånder dem med et spesielt uttrykk. Skuespilleren utgjør selve maskineriet i elementene, men de spiller også selv som vanlige skuespillere av kjøtt og blod, med elementene som levende motspillere. Det er grenselandet mellom levende skuespillere og døde objekter som skaper dukketeatrets magi og unike særegenhet.


Petrusjka Teater
Olav Tryggvasons gate 5
7011 Trondheim
Tel: 73 51 03 26
Fax: 73 51 03 64

Tilbake til toppen av siden

FESTIVALER OG TURNÉER 1978-1994:

Tilbake til toppen av siden

PRODUKSJONER 1978-1994:

Tilbake til toppen av siden

Denne siden er laget av Eirik Lie i 1995.
Dette er ikke Petrusjka Teaters offisielle hjemmeside.

Eirik Lies hjemmeside