Taranaki

Mer jazz enn blues
Mer rock enn jazz
Mer blues enn rock
Ideen til bandet kom for flere år siden, etter at Erik Bentsen og Eirik Lie stadig hadde møtt hverandre på forskjellige jamsessions i Oslo, bl.a. på den nå nedlagte bluespubben Muddy Waters. Vi fant ut at vi delte en lyst til å spille instrumentalmusikk som var litt mer jazzete enn blues, litt mer rockete enn jazz, og litt mer bluesete enn rock. Vi hadde noen felles inspirasjonskilder i bl.a. Cannonball Adderley, Carla Bley, Steve Swallow, og Miles Davis (Kind Of Blue-perioden). Vi fant raskt ut at Torbjørn Holte ville være rett mann på gitar, og etterhvert fikk vi også med oss Snorre Smørgrav på trommer. Alle mann var også travelt opptatt i andre band, men vi kom så smått igang med øvinger høsten 2006, og første jobb var i januar 2007 på Cafe Tamara i Oslo. "Arbeidstittel" på prosjektet var "Liebenhols", et navn satt sammet av etternavnene Lie, Bentsen, Holte og Smørgrav.
Lars Birkelund kom inn på trommer på noen spillejobber i stedet for Snorre, og Per Willy Aaserud kom inn på trompet. Vi har altså blitt en kvintett: Altsax, trompet, gitar, elbass og trommer. Vi har også utvidet spennvidden (og utvider den stadig), og spiller også låter av Wayne Shorter, Monk og Mingus, endel av den undervurderte (nesten glemte) engelske 70-tallsgruppen Nucleus, foruten originaler av bandmedlemmene Lie og Bentsen.
Siden bandnavnet Liebenhols ikke lenger stemte med navnene på medlemmene har vi nå skiftet navn til Taranaki, etter en nydelig låt av nevnte Nucleus.

Alle i bandet har lang erfaring fra mange forskjellige sjangre, en erfaring vi naturligvis bringer med oss inn i bandet, og som gjør at Taranaki låter alt annet enn mainstream.


Originalbesetning (som "Liebenhols"):
Fra januar 2008 er besetningen: Erik Bentsen spiller bl.a. i bluesrockbandet Powersection sammen med Trond Graff, og i Paul Allens Little Big Band som jevnlig er husband på Smuget-jammen. Ellers er han et selvskrevet førstevalg for et utall band når de trenger blåserforsterkninger.
Se også:
http://zobbmusic.com/e_flat
http://myspace.com/saxomo

Per Willy Aaserud er en meget aktiv musiker som jevnlig har jobber med et tosifret antall band. Han har flere ganger spilt med Silje Nergaard både på scene og TV, han har vunnet Spellemannsprisen i Estland sammen med Frode Barth, og vunnet urfolkenes Melodi Grand Prix sammen med Niko Valkeapää. Han har også hatt gleden av å spille med Steve Swallow og Carla Bley!
Se også:
http://www.barth-aaserud-rull.com/
http://www.perwillyaaserud.com

Torbjørn Holte er en utrolig allsidig musiker som spiller både gitar, bass og perkusjon i en rekke band, bl.a. Oslo Radio Orkester og David Watts. Vi husker ham også som gitarist og låtskriver i Kitchen Party, som ga ut tre plater. Han har dessuten laget en solo-CD, Ke Pasa, i 1997.
Se også:
http://rauset.no/ORO/
http://www.solfridmolland.com

Eirik Lie har spilt i flere band, flere sjangre og flere år enn han tør tenke på. Bl.a. som låtskriver og arrangør i Bodega Band på 70-tallet, da storbandet hadde egne konserter på festivalene i Molde og Harstad, og hadde navn som Clark Terry og Karin Krog som gjestesolister. Han har også jobbet mye med teater, både som musiker, komponist og tekniker, og har turnert flittig for Riksteatret, Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. Tidligere mest kjent som gitarist, nå spiller han mest elbass. Garantert slap-fritt.
Se også:
http://home.online.no/~eiriklie/band.html

Snorre Smørgrav er frilans trommeslager og spiller i en rekke band, bl.a. Paul Allens Little Big Band, og KEEF.
Se også:
http://www.myspace.com/snorresmrgrav


Noen musikkeksempler:
Live på Cafe Tamara, Oslo, 2/2-08.
Tatt opp med to mikrofoner direkte i stereo.

Spillejobber:
Cafe Tamara, Hausmania, Den Gode Cafe, Namaste (Oslo)


Taranaki kan bookes ved henvendelse til:

Eirik Lie
Bjørnerabben 9
0383 Oslo

Tel: 22 50 23 14
Mob: 90 67 18 17
Email: eiriklie@online.no


Sist oppdatert: 10/8-2012
Siden er under arbeid. Mer stoff kommer...
Websiden er laget av

Eirik Lie
eiriklie@online.no